Skrzypiąca kratka [OIIFL liftback]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Blutut
    Classic
    • 2012
    • 21

jefry, no problemo
  • piociel
    Rider
    • 2010
    • 526
    • Volkswagen

Próbowałem...Nie znalazłem...Pewnie zaraz mi ktoś wklei podobny temat, ale... auto ma 9 miesięcy. Od jakiegoś miesiąca na nierównościach z tyłu wydobywa się wkur... mnie dźwięk...Wydaje mi się, że to hałasuje ulga podatkowa, ale nie jestem co do tego do końca przekonany. Jak szarpię za kratę na postoju to nie wydaje żadnego dźwięku. Miał ktoś coś podobnego?
    Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
    Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

piociel, TTM, trzeba od czasu do czasu jakiś silikon w sprayu zapodać i pomaga. A tak to ciut głośniej radio :wink: Niestety "ulga" + nasze drogi = efekty dźwiękowe.

Komentarz

• piociel
        Rider
        • 2010
        • 526
        • Volkswagen

Zamieszczone przez hotrain
        piociel, TTM, trzeba od czasu do czasu jakiś silikon w sprayu zapodać i pomaga. A tak to ciut głośniej radio :wink: Niestety "ulga" + nasze drogi = efekty dźwiękowe.
        A gdzie tym silikonem?
        Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

piociel, tam gdzie są śrubki, podkładki, jakieś gumki uszczelki. Prawie wszędzie gdzie to jest zamocowane do konstrukcji auta.

Komentarz

• wjabl
            Ambiente
            • 2009
            • 120

Podpowiem ja
            Jak pierwszy raz dźwięk wydała krata podjechałem do serwisu i zrobili - tzn poluzowali śrubki od kraty, poszarpali kratą i przykręcili z powrotem. Krata ucichła na 5 tyś km.
            Potem zrobiłem to samo sam i już z 7 tyś km spokoju. Cała operacja trwa może 3 minuty
            Różnica tylko taka, że ja mam kombi, ale myślę, że mocowanie kraty jest podobne.
            Kraków
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40087

Komentarz

• piociel
              Rider
              • 2010
              • 526
              • Volkswagen

Dzięki za wskazówki...Spróbuje

Komentarz

• kurczak1985
                Rider
                • 2009
                • 300

ja miałem/mam to samo z kratką... przyczyny nie znalazłem, mimo że szukałem....
                Na dzień dzisiejszy się do tego przyzwyczaiłem i nie zwracam na to wogóle uwagi...
                Na pocieszenie - pewnie też Ci przejcie wkur.....e na tą kratkę :szeroki_usmiech

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

piociel, jeśli w HB jest takie samo mocowanie jak w Kombi, czyli na dole kratka leży na takich gumowych oringach, to zapodaj tam jakiś smar w spray-u ( ja stosuje zawsze w takie miejsca spray Wurth HHS 2000 jest zaje..sty i starcza na bardzo długo ). U mnie odezwało się to zaraz po kupnie, potraktowane w/w ucichło do dzisiaj < 16 tyś km - a w międzyczasie już wyciągałem kratkę z auta i się nie pogorszyło >.
                  Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...