jefry, no problemo
Skrzypiąca kratka [OIIFL liftback]
Zwiń
X
-
Skrzypiąca kratka [OIIFL liftback]
Próbowałem...Nie znalazłem...Pewnie zaraz mi ktoś wklei podobny temat, ale... auto ma 9 miesięcy. Od jakiegoś miesiąca na nierównościach z tyłu wydobywa się wkur... mnie dźwięk...Wydaje mi się, że to hałasuje ulga podatkowa, ale nie jestem co do tego do końca przekonany. Jak szarpię za kratę na postoju to nie wydaje żadnego dźwięku. Miał ktoś coś podobnego?Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
-
-
Zamieszczone przez hotrainpiociel, TTM, trzeba od czasu do czasu jakiś silikon w sprayu zapodać i pomaga. A tak to ciut głośniej radio :wink: Niestety "ulga" + nasze drogi = efekty dźwiękowe.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Podpowiem ja
Jak pierwszy raz dźwięk wydała krata podjechałem do serwisu i zrobili - tzn poluzowali śrubki od kraty, poszarpali kratą i przykręcili z powrotem. Krata ucichła na 5 tyś km.
Potem zrobiłem to samo sam i już z 7 tyś km spokoju. Cała operacja trwa może 3 minuty
Różnica tylko taka, że ja mam kombi, ale myślę, że mocowanie kraty jest podobne.
Komentarz
-
-
piociel, jeśli w HB jest takie samo mocowanie jak w Kombi, czyli na dole kratka leży na takich gumowych oringach, to zapodaj tam jakiś smar w spray-u ( ja stosuje zawsze w takie miejsca spray Wurth HHS 2000 jest zaje..sty i starcza na bardzo długo ). U mnie odezwało się to zaraz po kupnie, potraktowane w/w ucichło do dzisiaj < 16 tyś km - a w międzyczasie już wyciągałem kratkę z auta i się nie pogorszyło >.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz